понеділок, 14 квітня 2014 р.

Життєвий і творчий шлях видатного українського піаніста, самобутнього музичного педагога, засновника піаністичної школи, майстерного виконавця творів визначних композиторів Генріха Густавовича Нейгауза.

Генріх Густавович Нейгауз народився 12 квітня 1888 року в Єлисаветграді.

"Своїм днем народження він почав пишатися, коли Гагарін вилетів на навколоземну орбіту. А син Софроницького, А.В. Софроницький розповідав, як переживав його батько, коли Землю облітали і Гагарін і Герман Титов. Щасливі люди. Наївні. Якщо б вони знали, як цинічно будуть ставитися до радянської космонавтики їхні нащадки ... А як мій батько цікавився таким питанням, як життя на інших планетах! Причому, абсолютно серйозно" - зі спогадів Нейгауза молодшого.

"Музикою дід почав займатися, зрозуміло, під керівництвом прадіда. Хорошого в цьому було мало. Швидше, більше поганого. Принаймні, у спогадах дід «перекладає» свої невдачі на власного батька" - продовжує він.

Повністю спогади про життєвий і творчий шлях видатного українського піаніста, самобутнього музичного педагога, засновника піаністичної школи, майстерного виконавця творів визначних композиторів Генріха Густавовича Нейгауза можна прочитати у брошурі "Майстер Генріх"

Немає коментарів:

Дописати коментар